RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
kujawsko-pomorskie » Forum » Wydarzenia » Śmiertelny wypadek w Wielkiej Nieszawce na ul. Zielonej
  • Fatalna droga mieszkaniec (gość) 2012-01-10 10:53:29

Pieszy leżał na jezdni więc wina kierowcy pewnie jest niewielka. Należy jednak wszystkim przypomnieć lub uświadomić, ze tą droga dziesiątki dzieciaków jeżdżą z Wielkiej Nieszawki do szkoły gdyż gimbus niestety ich nie zabiera. Droga jest wąska, nieoświetlona i w fatalnym stanie. Wypadków, otarć, urwanych lusterek wiele już tam było. Może wczorajsza śmierć nie pójdzie na marne i na tej drodzę GMINA zaprowadzi jakieś zmiany!!!!! Ja również jadąc prawidłowo oświetlonym rowerem zarobiłem w ramię lusterkiem od przejeżdżającego auta, o wypadek naprawdę tam łatwo :(
  • Ulica Zielona mieszkanka ul.Chabrowej (gość) 2012-01-10 11:10:41

w Wielkiej Nieszawce do najbezpieczniejszych nie należy. Nawierzchnia drogi jest w fatalnym stanie,brak chodników,brak oświetlenia.To główne mankamenty tej jezdni. Nie mniej jednak nie zwalnia to kierowców od logicznego myślenia , przewidywania konsekwencji swoich działań i dostosowania prędkości jazdy do warunków panujących na drodze.Mam nadzieję, że ten wypadek tak tragiczny w skutkach zwróci uwagę Włodarza Naszej Gminy na istniejący problem.
  • No ba. 40km/h i chlop by żył mieszkaniec (gość) 2012-01-10 11:38:04

Hmmm, szanowni mieszkańcy gminy Wielka Nieszawka. Komuś z Was chodzi po głowie młody człowiek jeżdżący starszawym granatowym passatem kombi? Gdyby co to jestem gotowy zeznawać w Sądzie, że jak na moje oko to prędkość zwykle przekracza (-ł) dość znacznie. Zapewne koleżka się wywinie ale z pewnością wie ile jechał i mam nadzieje, że zadra na sumieniu pozostanie ... Akurat na ten konkretny przypadek Włodarz Naszej Gminy zwróci uwagę z całą pewnością, tego jestem pewien :(
  • mieszkanka ul.Chabrowej (gość) 2012-01-10 12:57:11

Z całą pewnością Włodarz Naszej Gminy zwróci uwagę na istniejący problem. Ponieważ sprawcą tego wypadku był nie kto inny jak Syn Włodarza Naszej Gminy. A więc zaangażuje się w niego z całą pewnością osobiście.
  • mały (gość) 2012-01-10 14:59:35

skoro człowiek leżał na jezdni to dlaczego maska jest wgnieciona i szyta wybita głową
  • może w koncu jakies zmaiany johan (gość) 2012-01-10 18:21:45

nie tylko ta droga jest niebezpieczna ,kolejnym miejscem jest skrzyzowanie kolo koscioła z krajowa 10.
    co z tego że są tam swiatla jak i tak kierowcy przejeżdzaja na czerwonym ,niedaleko fotoradar ktory nie dziala ,brawo panowie drogowcy tak dalej ale spodziewam sie ( nie chciałbym i nikomu tego nie zyczę) smiertelnego wypadku..
  • czy musi ktoś umrzeć żeby zrobić coś z naszymi drogami!! didi76 (gość) 2012-01-10 19:13:36

nie oszukujmy się drogi są wadliwe,policja,jak robi patrole i sprawdzają kierowców w Nieszawce niech,na ul.Zielonej,ani Cierpicach oraz Kąkolu nie ma ich,niech popatrzą,jak kierowcy jeżdżą naszą krajową 10,sama bym miała wypadek bo będąc na pasie skracają w lewo gościu wyprzedził mnie na drugim pasie czyli wjechał pod prąd,dzieciaki boją się chodzić przez pasy bo światło czerwone dla kierowców jest bardzo lubiane,dzieciaki na zielonym chcą przejść,to kierowca daje nogę, na gaz żeby zdążył.Na tej drodze zginęło już parę dzieci,ale co tam Fotoradar nie działa !!,nie wiem po co tam stoi??,czy trzeba śmierci dziecka lub kogoś innego żeby coś się zmieniło????.......... ZADAJMY SOBIE SAMI TO PYTANIE.
  • Zielona-makabra kierowca (gość) 2012-01-10 22:05:23

Wszyscy mieszkańcy wiedzą w jakim stanie jest ulica Zielona, jeżdżę tamtędy od czasu do czasu i nawet w dzień jestem w strachu gdy mam minąć sie z samochodem z naprzeciwka, wieczorem to masakra.Ale i tak uważam,że jeśli pieszy leżał na jezdni nie sposób było go nie zauważyć, tym bardziej, że wieczorem jeździ się na długich i oczywiście z "rozsądną" prędkością.
  • D.R (gość) 2012-01-10 23:05:49

WIESZ COŚ WIĘCEJ NA TEN TEMAT PROSZE NAPISZ TO TEN MĘSZCZYZNA KTÓRY ZGINĄŁ TO MÓJ WUJEK
  • D.R (gość) 2012-01-10 23:10:30

Ja tego mu nie popuszczę odpowie za to co zrobił zabił syna ojca wujka.
  • Plotki zbulwersowany (gość) 2012-01-11 09:05:13

Cała wiocha plotkuje, podobno sprawca wypadku uciekł nie wzywając nawet karetki a stawiając się następnego dnia na komisariacie okazało się, że nie ma prawa jazdy gdyż szybciej zostało mu zabrane. Jeśli to prawda to masakra na maksa ale dobrze by było jakby gazety coś prawdziwego napisały bo plotami to można sporo złego narobić. Dziwne, że jakaś taka cisza o tym śmiertelnym wypadku ...
  • Polemika mieszkanka ul.Chabrowej (gość) 2012-01-11 11:20:52

Plotki kreuje osoba , która wypowiada się w taki sposób jaki widnieje poniżej.Pisząc na portalu publicznym takie a nie inne brednie stymuluje wyobrażnię odbiorców takiego komunikatu.Nie rozumiem dlaczego niby media miałyby się dociekać obiektywnej prawdy.Od ustalania prawdy jest policja, prokuratura i sąd a nie media.Zadaniem mediów jest przekazanie informacji odbiorcom a nie dochodzenie , czy śledztwo.Jeśli już jestem przy temacie roli mediów w społeczeństwie ,to chciałabym podkreślić, że znalazłam kilka artykułów poświęconej tej sprawie, i w żadnym z nich nie odkryłam przekłamania.Podane są suche fakty.Interpretacja faktów zależy od ich odbiorcy i sposobu jego myślenia .
  • kierowca (gość) 2012-01-11 16:07:47

Jakim cudem leżący człowiek rozbił szybę samochodu??????
  • ja (gość) 2012-01-11 17:59:47

zdjęcie nie jest z wypadku..
  • wypadek mieszkaniec (gość) 2012-01-11 18:09:59

wypadek ma to do siebie że rodzina ofiary jak i sprawcy za to cierpi .może zamiast panie wójcie budować piękne baseny trzeba by zadbać o bezpieczeństwo mieszkańców wyremontować drogi zrobić oświetlenie a nie pod publiczkę rzeczy byle następne wybory wygrać
  • Uważam, że K-B-D (gość) 2012-01-11 19:02:59

nie należy tutaj poruszać kwestii kto był kierowcą! Dobrze wszyscy wiedzą, że oświetlenie drogi, poszerzenie jej itp nie leży tylko i wyłącznie w kwestii Wójta, a przede wszystkim Rady Gminy, którą sami sobie wybieramy i to ona decyduje o tym, na jakie inwestycje zostaną wydane nasze pieniądze! Zastanówcie się, jak można postawić tam latarnie skoro droga jest wąska?! Kilkanaście lat temu drogi nie było i została zrobiona taka jaka mogła być. Dajcie już spokój z oskarżaniem Włodarza Gminy o wszystko. Bo Wielka Nieszawka i tak jest jedną z najbogatszych gmin. Co nie zmienia faktu, że nie wszystkie drogi są bezpieczne, ale jak wszędzie. Dlatego są stosowne ograniczenia. Tak jak już ktoś tutaj napisał zarówno rodzina ofiary jak i sprawcy będzie cierpieć, ale dajcie już spokój swoim domniemaniom i oskarżeniom. Sprawcą wypadku mógł tak na prawdę być każdy - sama często jeżdżę tą drogą!
  • zawiedziona (gość) 2012-01-11 20:14:30

Właśnie kto był kierowcą to niestety sprawa dość istotna. Sama jeżdżę do pracy do miasta a ten mężczyzna chyba pracuje podobnie gdyż bardzo często mnie wyprzedzał. Skoro ja w terenie zabudowanym jadę 50, 50-kilka na godzinę to on te przepisy nagminnie i ostro naginał. Niestety taka jest prawda i z pewnością jeśli prokurator będzie dociekał to świadków takich jak ja wiele się znajdzie :( Nie wierzę, ze podczas tego śmiertelnego wypadku jechał przepisowo, jakoś nie wierzę :( Jeśli atutem jest to, że nasza gmina jest bogata to dobrze, wszyscy się z tego cieszymy. Tylko proszę aby Wójt słuchał swoich mieszkańców i dbał o ich bezpieczeństwo a nie budował sobie "mauzoleum" i rozrywkę dla tych co mają trochę grosza w kieszeni. sama podpisywałam petycję o zwalniacze w swojej okolicy, jakiś rok temu. Odpowiedz Wójta - NIE MA PIENIĘDZY :(. To w końcu są pieniądze czy ich nie ma? Jak bierze się chyba 3600zł od swoich nowych mieszkańców za ZGODĘ na przyłączenie do gminnego wodociągu i kanalizacji to nic dziwnego, ze gmina bogata. Gdzie w Polce biorą więcej?????? Mam nadzieję, że sprawa zostanie czysto i bez mataczenia wyjaśniona!!!!!!
  • pytanko ciekawy (gość) 2012-01-11 20:51:07

słuchy mnie doszły że sprawcą tego wypadku jest syn panującego nam wójta K.K CZY TO PRAWDA
  • Nie ważne kto NN (gość) 2012-01-11 22:28:27

w takich okolicznościach naprawdę nie jest ważne kto to spowodował, stała się tragedia gdzie jedna jak i druga strona zapewne cierpi z tego powodu emocjonalnie. Przestańcie w końcu być hienami komentarzy opisując , jakim sprawca jeździ autem, stawianiem się na ochotnika aby zeznawać w sądzie z jaką prędkością " koleżka " jeździ -( ł ), czy oskarżając Wójta ,że jest brak oświetlenia na tej owej ulicy. Poprzednik słusznie stwierdził , że pieniążki , które są wydawane na gminę nie decyduje tylko Wójt ,ale Rada Gminy, którą sami wybieramy. Szkoda tylko że zainteresowani tymi komentarzami potrafią wytykać brudy, co powinien , a co nie powinien zrobić nasz Włodarz Gminy, bo chyba nikt nie pamięta już jak ta nasza wioska wyglądała szesnaście lat temu i jakie zmiany pozytywne nastały za jego kandydatury, bo ja pamiętam i bardzo z tego powodu jestem jemu wdzięczny. Jeżeli nasycacie się nieszczęściem ludzkim, tragedią , która jest dla obydwu stron rodziny i potraficie tylko wyszukiwać się brudów, rzucać oskarżenia i wytykać błędy to zastanówcie się następny razem czy tak postępuje moralnie uczuciowa osoba i czy każdy z nas ma czyste sumienie w obliczu każdego mieszkańca, swojego sąsiada ...
  • f (gość) 2012-01-11 22:43:34

No to wiocha plotkuje czy cisza jest?
  • Na ba.800 odp. Zenon (gość) 2012-01-12 00:59:33

Ty człowieku nie widziałeś sytuacji to lepiej sie nie wypowiadaj, bo własnie przez takiego jak ty tworzą sie plotki, i zeznać to ty możesz, ale ...... sam na siebie baranie, że jestes idiotą ! ! ! a i bym zapomniał o tej zadrze- wypisując coś takiego to chyba ty ją masz na mózgu... !!!!!!!!! a chłop by żył gdyby nie był alkoholikiem....!!!
  • Gość (gość) 2012-01-12 08:13:25

Też tak słyszałem, że to syn Wójta Kazimierza Kaczmarka a wiedząc jak jeździ wcale mnie to nie dziwi ... Dziwne, wczoraj tu zerkałem wieczorem i chyba było więcej wpisów. Czyżby cenzura? No nieładnie!
  • SĘDZIA DREDD (gość) 2012-01-12 08:18:15

A cymbale jak chcesz to "na oko" w szpitalu możesz wylądować jak dostaniesz boksa. Jak jesteś taki dobry w ocenie prędkości to się w drogówce zatrudnij, po co będą wydawać kasę na laserowe mierniki prędkości jak pod Toruniem się takie cudowne dziecko uchowało, zamkną twoją mordę w skrzynce i będą cię po woiskach rozstawiać, a ty i będziesz mówił, ile kto jedzie.
    A w sądzie jak zeznasz że "na oko" widzisz z jaką prędkością poruszają się samochody, to może trafisz na wypoczynek koło Bydgoszczy do Świecia, tam jest taki ośrodek gdzie odpoczywają od wrażeń takie cymbały jak ty.
  • p.Zenonie gość (gość) 2012-01-12 08:21:55

p.Zenonie nie można tak mówić że jak by nie był alkoholikiem to by żył!! i nie wie pan że" o zmarłych się źle nie mówi" jaki był taki był,a alkohol to go nie zabił(czy zapił się na śmierć!!),on tą drogą chodził do swojej żony która mieszka w DPS,i chodził do niej nie od tego feralnego wypadku tylko już parę lat i jakoś się nic nie wydarzył wcześniej .Na pewno to jest tragedia dla dwóch rodzin,ale wkurza mnie to jak się pisze że jakby nie był alkoholikiem to by żył,mam nadzieję że ta sprawa się wyjaśni a pan Roman niech spoczywa [*]
  • PROKURATOR (gość) 2012-01-12 08:24:50

ZBIŁ CZŁOWIEKA I TO JEST PRZYKRE, ALE GDYBY TEN CZŁOWIEK PIŁ ALKOHOL W DOMU A NIE LEŻAŁ ZALANY NA JEZDNI TO PEWNIE BY ŻYŁ.
    KIEROWCA BEZ WZGLĘDU KIM JEST TEŻ NAPEWNO PRZEŻYWA DRAMAT, WIĘC DAJCIE SOBIE NA LUZ!!!
  • Fatalnie fałszywi... Inwestor (gość) 2012-01-12 08:45:15

Trafiłem na ten artykuł zupełnie przypadkowo, ale zaciekawiły mnie komentarze. Jestem zdumiony jak fałszywych mieszkańców może mieć taka mała mieścina. Skoro ten wójt taki zły to po co go wybieracie??Jeżeli sprawcą był syn wójta, co to zmienia? Tragedia dla obu rodzin, jak pisali bardziej rozsądni. Przykro stwierdzić, ale to typowo POLSKIE, wójt dobry jak wszystko jest OK, ale jak się coś wydarzy to wójt - zły - brawo Judasze!!! Adam Małysz jak miał sukcesy to też był fajny ale jak mu szło gorzej to był do du..y!!!
    Bywam co jakiś czas w Nieszawce i musze wam powiedzieć, że gdyby nie ten "zły wójt" to byście dalej żyli w ciemnogrodzie wieśniaki, bo inaczej nie można nazwać tych co uważają że jest źle.
  • Panie Zenonie mieszkanka ul.Chabrowej (gość) 2012-01-12 10:30:57

Prawdą jest ,że Pan Roman przez kilka ostatnich lat codziennie chodził ul.Zieloną do swojej ciężko chorej małżonki.Odwiedzał ją,woził na wózku inwalidzkim,opiekował się Nią jak potrafił.Osobiście widziałam Go wożącego żonę, to na zakupy to na spacer. A ŻYCIE JAKIE ONO BY NIE BYŁO,JEST NAJWYŻSZĄ WARTOŚCIĄ I NIKT NIE MA PRAWA GO NAM ODBIERAĆ!!!! Z mojej strony chciałabym złożyć kondolencje rodzinie tragicznie zmarłego. Cześć Jego pamięci.Niech spoczywa w pokoju.
  • gość (gość) 2012-01-12 10:35:42

Tak to Syn Wójta.
  • Szanowni komentatorzy.... sprawiedliwy (gość) 2012-01-12 10:51:48

... czy komuś z was przeszła przez głowę myśl że św.p. Pan Roman, mógł już nie żyć w momencie najechania na niego?? Przecież leżał na jezdni?? Jest przecież napisane wyraźnie "przyczyny wypadku bada wydział kryminalny" więc pozostawcie, wyjaśnienie sprawy fachowcą, a jeżeli kierowca faktycznie zbyt często poruszał się za szybko, to myślę że jak wróci za kierownicę już tego nie będzie robił.
    Wyrazy współczucia dla obu rodzin, niech każdy zrozumie że to był WYPADEK a na wypadek zawsze składa się więcej czynników niż jeden.
  • Faktycznie Rada Gminy mieszkanka ul.Chabrowej (gość) 2012-01-12 11:04:29

dysponuje funduszami jednostki samorządowej jaką jest Gmina.Tylko chciałabym nadmienić ,iż w skład tej Rady wchodzą ludzie podlegli Wójtowi lub też bezpośrednio z nim związani.W składzie Rady Gminy zasiada 15 radnych. W tym 12 bezpośrednio wywodzących się z lokalnego ugrupowania, które jest obozem i zapleczem Pana Wójta.A więc pozostała trójka radnych,choćby nie wiadomo jak się starała,to nie ma szans na przeforsowanie własnych pomysłów dotyczących inwestycji w Naszej Gminie.Sądzę,że stan dróg,oświetlenie ulic, a co za tym idzie poprawa bezpieczeństwa mieszkańców są sprawami pierwszoplanowymi.Inwestycje służące zaspokojeniu potrzeb wyższych takie jak: budowa kolejnego ośrodka kultury i rozrywki są sprawami podrzędnymi.Nie można inwestować w rozwój potrzeb wyższego rzędu, nie zaspakajając potrzeb społecznych rzędu niższego.

KOD

POLECAMY