MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Konkurs „„Od gimnazjalisty do specjalisty – promocja...
fot. Tomasz Czachorowski

Bydgoscy uczniowie wzięli udział w konkursie z języków obcych

Konkurs „„Od gimnazjalisty do specjalisty – promocja szkolnictwa technicznego i branżowego jako droga do sukcesu na rynku pracy” odbył się w poniedziałek w Miejskim Ośrodku Edukacji Nauczycieli. - Zadania zostały przygotowane w języku angielskim i niemieckim - mówi Aleksandra Górna, nauczyciel metodyk w MOED i germanistka. - Chcieliśmy pokazać uczniom, że język niemiecki jest tak samo ważny jak angielski. Zależało nam również na uświadomieniu im, że warto wybrać szkołę branżową i zdobyć dobry zawód. Uczniowie startowali w czteroosobowych zespołach. Pierwsze miejsce zajęło Gimnazjum nr 17. Drugie było Gimnazjum nr 46, a trzecie - Gimnazjum nr 51. Organizatorem była sieć nauczycieli języków obcych szkół branżowych i technicznych (Zespół Szkół Spożywczych, Zespół Szkół Gastronomicznych, Zespół Szkół Budowlanych, Zespół Szkół Chemicznych, Zespół Szkół Mechanicznych nr 1) przy Miejskim Ośrodku Edukacji Nauczycieli, założona przez Aleksandrę Górną i Joannę Dąbrowską, nauczyciela metodyka i anglistkę.

Zobacz również

Piłkarze KSZO 1929 pokonali w meczu derbowym Star 2:0 [ZDJĘCIA]

Piłkarze KSZO 1929 pokonali w meczu derbowym Star 2:0 [ZDJĘCIA]

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Polecamy

Enea Abramczyk Astoria Bydgoszcz w drodze ku Orlen Basket Lidze. Pierwszy krok

NASZ PATRONAT
Enea Abramczyk Astoria Bydgoszcz w drodze ku Orlen Basket Lidze. Pierwszy krok

Unia Drobex Solec Kujawski źle weszła w mecz. Potem było trochę lepiej

Unia Drobex Solec Kujawski źle weszła w mecz. Potem było trochę lepiej

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna