MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Osobowość Roku w powiecie kozienickim. Dziś o 21 koniec głosowania. Sprawdź wyniki

Osobowość Roku w powiecie kozienickim. Dziś o 21 koniec głosowania. Sprawdź wyniki

Nawałnice przeszły przez Żory. Dramatyczny widok w zabytkowym parku w Baranowicach

NOWE
Nawałnice przeszły przez Żory. Dramatyczny widok w zabytkowym parku w Baranowicach

Polecamy

Policjanci z Aleksandrowa Kujawskiego stanęli przed sądem we Włocławku

Policjanci z Aleksandrowa Kujawskiego stanęli przed sądem we Włocławku

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Konwenty, czyli naprawdę niezwykłe wydarzenia. Na czym dokładnie polegają?

Konwenty, czyli naprawdę niezwykłe wydarzenia. Na czym dokładnie polegają?