W Grucznie 18 i 19 sierpnia odbył się 13. Festiwal Smaku. Sery, miody, wędliny czy pieczywo przywieźli wystawcy z regionu i odległych zakątków Polski. Pojawiły się też przysmaki z innych części Europy, np. austriackie sery. Co roku festiwalowe jury przyznaje tytuły smaku roku. Grand Prix Festiwalu Smaku Gruczno 2018 wywalczył sernik z szarą renetą. W kategorii przetwory mięsne i wędliny tytułem Smak Roku 2018 nagrodzono gęsinę pieczoną w słoiku, a w kategorii przetworów z mleka - ser kozia kropla. Lista wszystkich nagrodzonych pod kolejnymi zdjęciami.
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?