18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konferencja o sensie jedzenia,smaku, historii kuchni i nowoczesnej dietetyce

(gaz)
Stanisław Gazda
W dniach 28-30 września odbędzie się w Toruniu konferencja „Smak i historia. Metodologia, źródła, perspektywy”.

Celem konferencji - jak zapowiadają organizatorzy: Muzeum Historii Polski, Instytut Historii i Archiwistyki UMK oraz Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia (stacja naukowa Polskiego Towarzystwa Historycznego) - jest próba uporządkowania podejmowanych inicjatyw badawczych przez przedstawienie metodologii i planów badawczych w kontekście doświadczeń innych historiografii, innych nauk humanistycznych, nauk o żywieniu oraz potrzeb i oczekiwań praktyków i profesjonalistów z dziedziny gastronomii, turystyki kulinarnej i producentów żywności. Organizatorzy chcą m. in. określić rolę historyków w procesie dokumentowania, przywracania i popularyzacji polskiego dziedzictwa kulinarnego oraz ich możliwy wkład w rozwój programów produktów tradycyjnych i regionalnych.

Obrady odbywać się będą w Hotelu Uniwersyteckim, otwarcie nastąpi 28 września o godz. 10.00.

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Konferencja o sensie jedzenia,smaku, historii kuchni i nowoczesnej dietetyce - Kujawsko-Pomorskie Nasze Miasto

Wróć na kujawskopomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto