Akademia Produktu Regionalnego WSG, reprezentowana przez dra Grzegorza Russaka, jest partnerem organizowanego od lat z wielkim rozmachem wydarzenia w Minikowie.
PROGRAM TARGÓW
9.00 Rozpoczęcie konkursu „Jabłko w przetworach i deserach” (ocena komisji konkursowej)
10.00 Otwarcie targów dla zwiedzających
11.00 Oficjalne otwarcie Targów „Lato na Wsi”
11.30 Potrawy kuchni regionalnej atrakcją gospodarstw agroturystycznych - pokaz dr Grzegorza Russaka - Akademia Produktu Regionalnego WSG, Instytut Turystyki, Hotelarstwa i Gastronomii WSG
12.00 Otwarcie VI Krajeńsko–Pałuckich Zawodów Sikawek Konnych
12.00 Komisyjna ocena zwierząt
13.00 Ogłoszenie wyników regionalnego etapu konkursu “Bezpieczne Gospodarstwo Rolne”
13.30 Pokaz potraw z gęsiny w wykonaniu dra Grzegorza Russaka z WSG, z udziałem przedstawicielek Kół Gospodyń Wiejskich i gospodarstw agroturystycznych w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie
14.00 Otwarcie Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie
14.00 Ogłoszenie wyników zawodów sikawek konnych
14.00 Pokaz psich zaprzęgów z udziałem Stowarzyszenia Miłośników Psów Zaprzęgowych, Sfora Nakielska
15.00 Wręczenie wyróżnień targowych za najciekawsze ekspozycje targowe
17.00 Zakończenie targów
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?