Podczas spotkania pani Agata Sadlak-Skrzypek przeprowadziła krótką pogadankę na temat zasad racjonalnego odżywiania, zdrowych zamienników cukru, piramidy żywieniowej i w jaki sposób maksymalnie wykorzystywać produkty.
Kolejnym krokiem były praktyczne warsztaty prowadzone przez panią Agnieszkę Pawlas. Uczennice z pomocą starszych koleżanek przygotowały bezglutenowe muffinki jaglane z bananami, kruche ciasteczka z ziaren słonecznika, humus pomidorowy, serowe muffiny z kiełkami i owoce pieczone w cieście.
Były to dania które z powodzeniem można przygotować w domu i zabrać do szkoły jako zdrowe drugie śniadanie, a co ważne nie zawierają dodatku cukru. Przepisy na te pyszności znajdziecie na szkolnym blogu https://kulinarnizsp1kras.blogspot.com/
- Na chełmskim bazarze króluje jesień. Sprawdziliśmy ile kosztują owoce i warzywa
- To były niezwykle uroczyste obchody 83. rocznicy bitwy pod Wytycznem
- Tak złoci się jesień w chełmskim parku
- Przystanek Historia Chełm już otwarty. To będzie wyjątkowe miejsce spotkań
- Festiwal Trzech Kultur we Włodawie już za nami. Zobacz zdjęcia
- Można zwiedzać unikalne krypty pod chełmską bazyliką
Archeologiczna Wiosna Biskupin (Żnin)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?